YOGAKLASSER 2021

Vi har laget et festivalprogram som er variert, slik at vi har noe for alle. Til enhver tid er det parallelle klasser, en rolig og en mer aktiv klasse. På den måten kan du gjennom dagen kjenne etter hva du selv ønsker å gå på. Programmet er satt sammen på en måte som gjør det mulig å delta hele tiden gjennom festivalhelgen, dette for å gi deg en helhetlig festivalopplevelse. Det er likevel fullt mulig å ta seg en pause fra programmet og heller ta seg et bad eller gjøre noe helt annet i de nydelige omgivelsene på Søndre Sandøy. Hvaler yogafestival skal være noe for alle og enhver. 

Heidi_webb.jpg

Pilates med Yin

Klassen starter med rolig oppvarming med myke bevegelser til behagelig musikk. Deretter flyter vi gjennom timen med klassiske pilates øvelser med variasjoner. Vi gjør effektive øvelser som styrker hele kroppen med særlig fokus på kjernemuskulatur. Siste 30 minutter blir en rolig yin del. Denne delen blir mer meditativ, hvor vi blir liggende flere minutter i hver øvelse, målet er å åpne opp i blokkeringer dypt inn i bindevevet.

15.jpg

Prana

En ren yin/innadrettet time der vi mediterer, gjør pranayama (pusteøvelser), øker vår sensitivitet og aktiverer energisenter ved hjelp av fokusert oppmerksomhet og lyd. 

19.jpg

Kundalini

Passer for alle nivåer/

Radiant Pranayama Series, : Klassen er fokusert på pusteteknikk og er en blanding av yoga poses, musikk, movement og pusteteknikk. Avspenning med musikk til slutt. (sound healing) 

15.jpg

Acro Flow

Hvordan overfører vi vår tilstedeværelse i yogapraksisen til resten av livet? I denne timen utforsker vi dette gjennom bevegelse. Med utgangspunkt i vinyasa yoga åpner vi så opp for elementer fra capoeira og andre akrobatiske former. Det er en uhøytidelig time på gresset der vi leker med noen utfordrende sekvenser, samtidig som vi praktiserer kontakt med vårt indre. 

03.jpg

Slow detox flow

Slow Detox Flow. I denne roligere vinyasaklassen er målet å rense ut mentalt og fysisk slagg som har satt seg fast i kropp og sinn, og dermed gi følelsen av en ny start etter endt praksis. Fokuset er vridninger - sittende, stående og liggende

06.jpg

Ashtanga

Ashtanga er en dynamisk og fysisk krevende yogapraksis. Vi gjør en stilling på høyre side, før vi gjør den samme på vestre side. Slik tar vi for oss en etter en asana (yogastilling). Vi gjør stående, sittende og liggende stillinger, og på den måten får en jobbet seg gjennom hele kroppen på en bevisst og god måte.

Tove-sort-1.jpg

Yoga Nidra

Våken søvn.

20.jpg

Prana slow flow

Denne yogaformen er delt inn i tre deler
Sittende øvelser som mykner og vekker kroppen. Pusten og eget nærvær
står i fokus.
De stående øvelsene vil være preget av flytende posisjoner som kan
oppleves som velgjørende, gode og litt utfordrende.
I den siste delen vil det være fokus på liggende øvelser som roer det hele
ned. Og som skal oppleves som godgjørende for hele kroppen.

Malin&Camilla.JPG

Satsang og avslutningsseremoni

Vi avlslutter yogahelgen med en rolig og fin satsang.

Kelsey_webb.jpg

Power vinyasa

Power Vinyasa Yoga is an invigorating, powerful, energetic form of yoga where participants move or “flow” from pose to pose while connecting their breath to movement.  Vinyasa combines strength, flexibility, balance, cardio and physical and mental stamina into the yoga practice.  

Resten utvalg 055.JPG.jpg

Yin Spa

Denne worshopklassen inviterer deg med på en reise inn i kroppens mange lag og indre landskap. Yin-stillingene holdes lenge, som åpner opp for en dypere tilstedeværelse, der kropp og sinn får falle til ro og hente næring innenfra. Yin-stillingene er retten mot bindevevet, og støtter deg i å gi slipp på spenninger kroppslig, emosjonelt og mentalt. Denne klassen vil ha fokus på egenkjærlighet, og vil inspirere deg til å fullt ut ta bolig i deg selv med egenomsorg og verdighet. Det vil være noe mykgjørende flyt mellom stillingene. 

03.jpg

Hjerteåpner

«Hjerteåpner». I denne dynamiske vinyasaklassen jobber vi med å åpne opp fronten for å bygge styrke og mot til å møte verden med en stødig kjerne og et åpent sinn. Fokuset blir bakoverbøy, og målet er å utvikle pågangsmot, forståelse og ny energi. 

22.jpg

Moving meditation

Beveg deg her og nå, følg hjertens rytme og bli med på en reise inn i nåtid.

Tove-sort-1.jpg

Sommerflow

SommerFlow er Toves YogaFlow. Herlig vinyasa-der dynamisk yoga i små sekvenser forenes med tilstedeværelse, pust og filosofisk tema. Dette er en aktiv yogaform hvor vi kombinerer bra trening for kroppen og godt påfyll for hodet. Vi beveger oss fra yogaposisjon til yogaposisjon i flyt med pusten i korte og lengre flyt-serier. Deilige strekker og styrkebyggende posisjoner forenes. La denne praksisen være en stund der du kan møte deg selv og din kropp akkurat der du er. Uten forventninger, uten press. Et sted der du bare kan være. Et sted du kan styrke opp kroppen, så vel som å mykne opp kropp og sinn. Et sted du kjenner at du får påfyll. Varmt velkomme

mathias-3.jpg

Ka klasse med Mathias Stoltenberg?

.......

linn.png

Mindful yin

Mindful yin

Heidi_webb.jpg

Yogalates

Dette er en innholdsrik og dynamisk yogaklasse hvor posisjonene utøves i flyt bundet sammen med pusten.

Klassen starter rolig, med fokus på pust og tilstedeværelse og introduksjon av pusteøvelse som løfter energien.

( Gjennom pusten i øvelsene øker man sirkulasjonen  i kroppen og man kan dermed gi slipp på spenninger. )

I den dynamiske delen gjør vi solhilsner og stående klassiske yogaøvelser i flyt som ikke er for avanserte. 

Vi holder også noen øvelser lengre, det blir da særlig fokus på hofteåpnere og rotasjoner.

Det blir også innslag av hormonyoga, hvor vi stimulerer hormonkjertelene, gjennom strekk eller  press og pust.

Klassen avsluttes med avspenning og meditasjon.

 

Klassen passer for alle som har gjort litt yoga tidligere.

Malin&Camilla.JPG

Jivamukti yoga åpen klasse

Dette blir en energigivende yogaklasse der både Malin og Camilla underviser sammen. Her handler det om å bruke den kroppen man har, og gjøre så godt man kan med sitt utgangspunkt. Vi vil gi dere en reise gjennom en jivamuktiyoga åpen klasse hvor vi tar for oss månedens tema, chanter til den herlige lyden av harmonium, spiller herlig musikk og avslutter med avspenning og meditasjon. Alle får en liten nakkemassasje til slutt.

20.jpg

Prana Flow

Denne yogaformen er delt inn i tre deler sittende øvelser som mykner og vekker kroppen. Pusten og eget nærvær står i fokus. De stående øvelsene vil være preget av flytende posisjoner som kan oppleves som velgjørende, gode og litt utfordrende. I den siste delen vil det være fokus på liggende øvelser som roer det hele ned og som skal oppleves som godgjørende for hele kroppen. 

22.jpg

MediYoga

Medisinsk Yoha er en terapeutisk og meditativ yogaform som har til hensikt å balansere kropp og sinn. øvelsene er kraftfulle, og gjøres med rolige bevegelser i kombinasjon med dype pust. Denne yogaformen passer for alle, og er perfekt strandyoga. 

19.jpg

Foredrag

Tema kommer

iselin larsen.jpg

Inspirasjonsforedrag i eteriske oljer

Bli inspirert til å løfte din livsstil med eteriske oljer som et verktøy for fysisk, mental og emosjonell utvikling. Iselin har jobbet med eteriske oljer i flere år og er utdannet yogalærer, kostholdsveileder og coach.

Kelsey_webb.jpg

Yinyasa

Yin yoga works deeply into our body with passive, longer-held yoga postures.  Yin yoga targets the deepest tissues of the body, our connective tissues - ligaments, joints, bones, and the deep fascia networks of the body - rather than the muscles (which are the physical focus of Yang yoga practices).  Energetically, Yin yoga improves the energy flow, enhancing the flow of chi in the bodies organs

linn.png

Foredrag - mindfullness

Linn Stokke holder et foredrag om mindfulness.

Resten utvalg 055.JPG.jpg

Myk sommerflyt

En gledesfylt mild Hatha klasse der vi flyter mellom øvelsene i et rolig meditativt tempo og utforsker øvelsene innenfra og med tilstedeværelse. I klassen vil vi særlig åpne hjerte- og hofteområdet, med stillinger som får finne sin form ut fra kroppens unike og uendelige intelligens, kombinert med pranayama (pusteøvelser). Tema for klassen er connection; forbindelse. 

Når vi kjenner en økt kontakt innover, til oss selv, styrkes også vår forbindelse til alt og alle omkring oss. Og det er essensen av yoga! 

HVALER YOGAFESTIVAL

Nedgårdsveien 27, 1692 Hvaler, Norway

Foto: Ane Larsen og Marika Mørkestøl

Web: Ane Larsen