top of page

YOGAKLASSER 2022

Vi har laget et festivalprogram som er variert, slik at vi har noe for alle. Det er stort sett parallelle klasser, en rolig og en mer aktiv klasse. På den måten kan du gjennom dagen kjenne etter hva du selv ønsker å gå på. Programmet er satt sammen på en måte som gjør det mulig å delta hele tiden gjennom festivalhelgen, dette for å gi deg en helhetlig festivalopplevelse. Det er likevel fullt mulig å ta seg en pause fra programmet og heller ta seg et bad eller gjøre noe helt annet i de nydelige omgivelsene på Søndre Sandøy. Hvaler yogafestival skal være noe for alle og enhver. 

Bilde 31.tiff

Slow detox Flow

En roligere Vinyasa-klasse der vi jobber oss dypt inn i hoftene. Målet er å gi slipp på stress og spenninger som har lagret seg i dette området.

289091693_1037812466865149_1598767664836925856_n.jpg

Globalyoga - you are magic

Global Yoga er en utviklende personlig yogaform tilrettelagt for 2000-tallets menneske, der fysiske utfordringer veves sammen mentale intensjoner. Teknikker fra både øst og vest blandet sammen i denne klassen med fokus på lekenhet, flyt og tilstedeværelse.  I denne yogaklassen jobber vi med pranayama, flere forskjellige solhilsner og en flyt gjennom posisjonene som har som intensjon at du skal finne frem og få kontakt med magien i deg selv.

3.jpg

Yogalates med Yin

Klassen starter med rolig oppvarming med myke bevegelser til behagelig musikk. Deretter flyter vi gjennom timen med klassiske pilates øvelser med variasjoner. Vi gjør effektive øvelser som styrker hele kroppen med særlig fokus på kjernemuskulatur. Siste 30 minutter blir en rolig yin del. Denne delen blir mer meditativ, hvor vi blir liggende flere minutter i hver øvelse, målet er å åpne opp i blokkeringer dypt inn i bindevevet.

Bilde 20.tiff

Spiritual warrior med satsang

I spiritual warrior tar Karina deg gjennom en effektiv og energifull asanasekvens i ekte jivamukti yoga stil. Spiritual Warrior er en  nokså fysisk krevende yoga time, med samme sekvens hver gang, men på festivalen vil du få chanting med Karina som en ekstra bonus. Praksisen er intellektuelt stimulerende og vil lede til spirituell bevissthet. Her møter du en herlig miks av yogafilosofi, musikk, chanting, meditasjon, avspenning og aller mest fokus på en fysisk krevende praksis som styrker deg fysisk og mentalt.

289275565_743905810254070_5169531381638237300_n.jpg

Myk yinflyt

Med tilstedeværelse og pust i senter, i denne klassen veves dype yinstrekk sammen med en mild, utforskende og hjerteåpnende sommerflyt. Sommeren står for ekspansjon, og er en tid for å fordype forbindelsen til oss selv, til hverandre og alt omkring oss. Denne klassen gir en myk start på dagen, hvor vi langsomt vekker kroppen til liv gjennom meditasjon i bevegelse, pranayama (pusteøvelser) og yinstillinger der vi blir over lengre tid. Dette åpner for en dypere tilstedeværelse og «release». Den deilige og nærende yin-energien er essens for klassen, som avsluttes med en avspenning og meditasjon for hjertet. 

289275565_743905810254070_5169531381638237300_n.jpg

Yin som tar deg med ned for landing

Varmt velkommen til en yogaklasse med ønske om at du som deltaker kan lande i deg selv, på vakre øya Søndre Sandøy. Dette er en klasse som skal være i teltet, i naturen, og det passer perfekt når vi skal gå inn for landing for en herlig helg med yoga.

Til slutt legger vi oss godt støttet ned på Moder Jord, og blir veildet inn i en avspenning.

 

Praksisen blir støttet med litt harmonium spill og chanting med Malin, i tillegg til annen vakker musikk og poesi. 

Dette er en praksis for alle, uavhengig av tidligere erfaring med yoga. 

Bilde.tiff

Breathwork

Breathwork healing er en dyp aktiverende meditasjonsteknikk, som bruker pusten til å bevege og rense ut stagnert energi kropp, sjel og sinn. Vi jobber med å opp-regulere og aktivere nervesystemet, slik at vi kan frigjøre ubalanser i den sympatiske delen av det autonome nervesystemer (fight or flight) for å lande i dyp hvile i den parasympatiske delen (rest and digest). Breathwork er en kraftfull praksis som kobler deg dypere på din egen energi, bevissthet of livskraft og som setter i gang og setter fri kroppens egen intellegens til helbredelse og fornyelse. Vi jobber med rytmisk pust, som gjør at vi får tilgang på på det mentale, emosjonelle, fysiske og spirituelle planet for helhetlig velvære og balanse . For mange er også Breathwork en dør til høyere perspektiv og bevissthet, hvor dype transformerende prosesser og helbredelse kan oppstå. Det er en vei til sjelen, og for mange også en vei hjem til ditt sanne jeg og essens.

291666418_716757409384961_5937495192660986594_n.jpg

Styrk dine indre ressurser med yoga

Velkommen til en rolig yogatime som passer for alle. Med fokus på pust og kroppsbevissthet beveger vi oss i et rolig tempo gjennom øvelser som myker opp hele kroppen. Ta med pledd og en genser så du er kan hvile og ha det behagelig gjennom en lang, velgjørende avspenning på slutten av timen. Jannicke Wiel startet Oslo Yoga i 2002, og være yogalærer på heltid i over 20 år. Hun underviser både i rolig og dynamisk yoga. Jannicke vektlegger det mentale aspektet av yoga, og er spesielt opptatt av hvordan vi kan bruke yoga til å ha det bedre med oss selv og få det bedre i kroppen.

289091693_1037812466865149_1598767664836925856_n.jpg

Yinyasa med yoga nidra

Herlige, myke, gode Yinyasa. Og til tider også magiske Yinyasa. Dette er Yinyoga og myk hathayoga i skjønn forening. Her blir du invitert til en nydelig, rolig yogapraksis med myke yogasekvenser som har som mål å få kontakt, slippe stress og spenninger og å myke opp fra innsiden. Bli med på denne myke, gode yogapraksisen der du gir deg selv en pause fra alt som skjer på utsiden, får kontakt og lagrene fylles opp igjen. Når vi møtes på matten for Yinyasa er det for å kjenne at vi ER, uten å måtte gjøre. Velkommen hjem til deg selv <3

Bilde 7.tiff

Foredrag

Be your own Guru series

Tema:

EMPOWERMENT & TONIC HERBS - ELIXIR DEMO
 

  1. Empowerment

  2. Tonic Herbs ( styrke fra innsiden ut)

  3. Elixir Demo & tasting - “City Dweller” Elixir  (styrkende, motvirker stress etc)

Spørsmål:

Why & How:

  • Have agency over your own health.

  • Have  sovereignty over your own body and life.

  • What is Tonic Herbs and how can we use them  (styrke fra innsiden ut)


Why is this important? More than ever?

Taste Elixir City dweller.

Bilde 20.tiff

Jivamukti yoga åpen klasse

Karina vil gi dere en reise gjennom en jivamukti yoga åpen klasse hvor hun tar for seg månedens tema, chanter til den herlige lyden av harmonium, spiller god musikk og avslutter med avspenning og meditasjon. I jivamukti yoga tradisjonen har vi fokus på de fysiske, psykologiske og åndelige aspektene av yoga med det universelle målet med vår yogapraksis:  Frigjøring. Vi alle er forbundet med hverandre, og vi må prøve å leve i harmoni med  alt og alle som vi lever sammen med på denne vakre planeten.

289275565_743905810254070_5169531381638237300_n.jpg

Yin Bliss

I denne klassen inviteres du inn i de dypere lagene av deg selv. En nærende og jordende stund der alle inntrykk fra helgen og alt som beveger seg i deg kan få lande, smelte og integreres. Yin-stillingene holdes over lang tid, og er rettet mot bindevevet. De støtter deg i å gi slipp på spenninger kroppslig, emosjonelt og mentalt. Det er mye energi i hvile! Maria elsker å undervise dypyin, og har stor tro på det helende potensialet i restitusjon. I denne klassen bringer hun også med seg sin kjærlighet for bevisst berøring, Sufi-poesi, eteriske oljer og «Sacred Sundays». 

Bilde 7.tiff

Kundaliniyoga

Passer for alle nivåer/

Radiant Pranayama Series, : Klassen er fokusert på pusteteknikk og er en blanding av yoga poses, musikk, movement og pusteteknikk. Avspenning med musikk til slutt. (sound healing) 

Bilde 33.tiff

Jivamukti yoga åpen klasse

Dette blir en energigivende yogaklasse de Camilla og Malin underviser sammen. Vi vil gi dere en reise gjennom en jivamukti yoga åpen klasse hvor vi tar for oss månedens tema, chanter til den herlige lyden av harmonium, spiller god musikk og avslutter med avspenning og meditasjon. I jivamukti yoga tradisjonen har vi fokus på de fysiske, psykologiske og åndelige aspektene av yoga med det universelle målet med vår yogapraksis:  Frigjøring. Vi alle er forbundet med hverandre, og vi må prøve å leve i harmoni med  alt og alle som vi lever sammen med på denne vakre planeten.

Bilde 31.tiff

Hjerteåpner

I denne dynamiske Vinyasa-klassen skal vi åpne opp området rundt hjertet for å bygge styrke og snu frykt og fordommer til mot og forståelse.

3.jpg

Energy yoga

Dette er en innholdsrik og dynamisk yogaklasse hvor posisjonene utøves i flyt bundet sammen med pusten.

Klassen starter rolig, med fokus på pust og tilstedeværelse og introduksjon av pusteøvelse som løfter energien.

( Gjennom pusten i øvelsene øker man sirkulasjonen  i kroppen og man kan dermed gi slipp på spenninger. )

I den dynamiske delen gjør vi solhilsner og stående klassiske yogaøvelser i flyt som ikke er for avanserte. 

Vi holder også noen øvelser lengre, det blir da særlig fokus på hofteåpnere og rotasjoner. Klassen avsluttes med avspenning og meditasjon.

Bilde 15.tiff

Feminin yoga

Varmt velkommen til en yogaklasse inspirert av og tilrettelagt for kvinner i alle aldre. Med utgangspunkt i kvinnelig anatomi og et syklisk liv utforsker vi styrken som ligger i det myke, rolige, mørke og feminine - og reetablerer kontakten til denne kilden i oss selv.

 

Vi møtes i en form som representerer livets gang, naturens gang, sykluser og relasjoner, nemlig sirkel. Vi begynner med å lande i sirkelen, oss selv og pusten vår gjennom introduksjon, avspenning og pranayama. 

 

Så går vi inn i en dynamisk flyt som vekker shakti prana - den skapende feminine kraften. Vi ender den fysiske praksisen med roligere tempo og lengre holds, typiske yin øvelser som hjelper oss med å å rette fokus innover i oss selv og nedover mot jorden. 

 

Til slutt legger vi oss godt støttet i Moder Jord sitt fang, klare for en reise innover med veiledet hvile. Praksisen er krydret med vakker musikk, poesi og mantra.

 

Dette er en fleksibel og tilgjengelig praksis som er tilgjengelig for alle kvinner uavhengig av tidligere erfaring med yoga. 

Bilde 22.tiff

Satsang og avslutningsseremoni

Vi avlslutter yogahelgen med en rolig og fin satsang.

bottom of page