top of page
tipihvaler.jpg

HVALER YOGAFESTIVAL

Hvaler yogafestival er en festival for alle - nybegynnere og erfarne, unge og gamle. Vi har samlet flere fantastiske yogalærere som til sammen underviser mange ulike retninger innenfor yoga. Programmet består av rolige yogaformer som yin yoga, medisinsk yoga, meditasjon og foredrag. 

Festivalen foregår på vakre Søndre Sandøy, den største bilfrie øyen på Hvaler. Søndre Sandøy er en perle av de få, og gjennom hele festivalhelgen kan man nyte øyens mange vakre områder. 

IMG_7480.JPG

GRENDEHUSET

Grendehuset er et gammelt og ærverdig hus, sentralt på Søndre Sandøy. Fra gammelt av var dette huset den lokale skolen til de fastboende på øya. På Grendehuset vil det foregå yogaklasser hele helgen, samtidig vil Grendehuset være den sentrale plassen for velkomstseremonien, frokostservering og lørdagens handletorg. 

handletorg_hvaleryogafestival.jpg

BADEPLASSER

Festivalområdet på Søndre Sandøy er omringet av nydelige strender. Mellom yogaklassene er det fullt mulig å hoppe i havet og nyte den vakre skjærgården på Hvaler. På Søndre Sandøy er det også mange private strender, og det er derfor viktig å respektere de private områdene. Les mer om badeplassene på Søndre Sandøy her og her

yogafestival_hvaler.png

FESTIVAL  MARKED

På festivalens hoveddag, lørdag, vil det være salgsboder utenfor Grendehuset på Søndre Sandøy.

Dette er et tilbud for alle som ønsker og handle lokale, kortreiste, kreative og unike yogarelaterte varer.

Er du en aktør å ønsker og stille opp på handletorget med dine varer, ta kontakt på hvaleryogafestival@gmail.com, for tilbud om plass på vårt hyggelige marked.

yoga_hvaler_festival.jpg

TIPITELTET

Om lag fem minutters gange fra Grendehuset, har vi vårt flotte Tipitelt stående. Plassen er av sitt unike slag, hvor yoga kan nytes med en vakker havutsikt og ren luft fra saltvannet. Utendørs yoga gir en enestående følelse av bakkekontakt og ro i kroppen. Her vil det foregå yogaklasser av alle slag, hele helgen.

NB. For 2024 festivalen tar vi en 'pause' med tipiteltet pga. vedlikehold av teltduk, men gledelig får vi leie Bedehuset, som blir vår Shala 2. Her er det også en nydelig gressplen med utsikt mot havet, hvor vi kan praktisere ute om været tillater det. I tillegg kommer vi til å bruke stranden og naturene i området.

yoga_festival.png

SYKKELUTLEIE

En herlig måte å komme seg rundt på Hvaler, spesielt på Søndre Sandøy, er med sykkel. Dersom du ikke tar med egen sykkel, har Hvaler kommune lagt til rette for sykkelutleie hele sommeren på Hvaler. Ved fergeleiet på Skjærhalden har du mulighet til å leie sykler som du kan ta med ut på øya. I tillegg til dette er det mulig å leie sykler på Skogstunet sykkelutleie ved Hvaler Resort og Sandbakken på Kirkeøy. Her står fire flotte sykler som leies ut i regi av kommunen, både med og uten barnesete og sykkeltralle. Hvaler Resort leier også ut sykler. Disse kan du få tak i ved å ringe telefon: 69 37 90 00, eller besøke www.hvalerresort.no

yoga_hvaler_malin.jpg

ØYA

Søndre Sandøy er en av de vakreste bilfrie øyene på Hvaler i Viken. Øya er som et eventyrriket fra Astrid Lindgrens univers. For å komme til øya må du ta ferge eller båt. Søndre Sandøy er kjent for sin vakre natur og lange strender. Under festivalen foregår det klasser både i teltet, på stranden, i skogen og på Grendehuset.

En god nyhet i år, er at det er muligheter for sykkelutleie for enkelt og komme seg rundt på øya. Du finner øy-syklene på torget på Skjærhalden; last ned appen og lei med deg en sykkel før du går ombord fergen. :)

2.jpg
Yogafestival.png
bottom of page